01

SLS/SLES

Minden samponunk SLS és SLES (nátrium-lauril-szulfát és nátrium-lauret-szulfát) nélkül készült, amelyek agresszív és potenciálisan irritáló felületaktív anyagok. Úgy döntöttünk, hogy ezeket növényi eredetű felületaktív anyagok keverékével helyettesítjük, amelyeket úgy kalibráltunk, hogy egyszerre legyenek nagy teljesítményűek és gyengédek a fejbőrhöz. Cosmos Natural és ICEA Eco Bio Cosmetics tanúsítvánnyal rendelkező tisztító termékeink bőrgyógyászatilag teszteltük érzékeny bőrön, így még a legérzékenyebb bőr számára is alkalmasak.

 


02

Ásványi olajok/petrolátum származékok

Ezek az olajfinomítás folyamat melléktermékei, filmképző tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek megakadályozhatják a fejbőr megfelelő oxigénellátását. Annak ellenére, hogy inert összetevők, amelyek eléggé bőrbarátok, ezek az olaj kivonás eredményei, amelyek nagyon magas ökológiai költségekkel járnak. Úgy döntöttünk, hogy természetes eredetű összetevőkkel helyettesítjük őket, amelyek még mindig ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, de az ökoszisztémára gyakorolt negatív hatás nélkül.anélkül, hogy az ökoszisztémára negatív hatást gyakorolnának.

 


03

Szilikonok

A szilikonok szilíciumból származó szervetlen polimerek, amelyek filmképző hatásuknak köszönhetően képesek azonnali fényt adni a hajnak. Különösen, leöblíthető termékekben vannak jelen, a lefolyókba kerülhetnek, és felhalmozódhatnak a környezetben, különösen a vízben, ahol hosszú ideig megmaradnak. Emiatt lehetőség szerint kihagytuk őket készítményeinkből.

 


04

Parabének és MIT

Ezek olyan tartósítószerek, amelyeket régóta használnak a kozmetikumokban, és amelyek a közelmúltban viták középpontjába kerültek. Fenntartható filozófiánkkal összhangban úgy döntöttünk, hogy minden hajápoló termékünkben ugyanazokat a tartósítószereket használjuk, mint az ICEA- és Cosmos-tanúsítványokkal rendelkező termékcsaládjainkban.  Terméktől függően nátrium-benzoát és kálium-szorbát keverékét, vagy benzil-alkohol alapú keveréket használunk.

 


05

Mesterséges színezékek

Az Insight termékek nem tartalmaznak szintetikus színezékeket, kivéve azokat a termékcsaládokat, amelyekben a szín funkcionális része a termék használatának, mint például a színező kezelések és a sárgulás elleni termékek.