A megfelelő fésű kiválasztása és helyes használata nagyon fontos szerepet játszik a tökéletes frizura elkészítése során.

Rengetegféle fésű létezik a piacon, de Ön tudja-e, melyiket mikor és miért kell használni? Úgy gondolja, hogy azt a fésűt használja, amelyre hajának valóban szüksége van? Itt egy rövid útmutató a legnépszerűbb és leggyakrabban használt fésűkhöz, hajkefékhez.

 
Lapát hajkefe - Fésű útmutatóLapát hajkefe

A lapát hajkefe lapos és széles felülete a haj egyenesítését és simítását segíti elő. A tökéletesen sima haj érdekében, előbb egy ilyen lapát hajkefével érdemes kifésülni a hajat.

Ajánlott hosszú szálkás hajhoz is, mivel könnyű kifésülni vele a legmakacsabb gubancokat is. A gubancos haj kibontásánál érdemes odafigyelni arra, hogy a hajat a hajtőnél fogjuk meg, majd lentről lassan haladva fölfele fésüljük. Így a nagyon gubancos részek fésülése során sem tépjük ki a hajunkat.

 

 

Körkefe - Fésű útmutatóKörkefe

A körkefe ideális eszköz arra, hogy megelőzzük a lelapult frizurát és gyönyörű dús hatást érjünk el. Ilyen kefét szoktak használni a haj beszárításakor. Néhány körkeféhez jár több méretű henger, de lehet több különböző méretű kefét is vásárolni. Rövidebb hajhoz kisebb méretet szoktak használni, míg hosszabb hajhoz nagyobb méret illik. De, ha a hosszú hajban kisebb hullámokat szeretnénk, akkor természetesen kisebb méretű kefét fogunk használni. Minél nagyobb a fésű mérete annál egyenesebb hatást érhetünk el vele.

Tupírfésű - Fésű útmutatóTupírfésű

Használható rövid és hosszú hajon egyaránt, de ahogyan azt a neve is elárulja a fő célja a tupírozás. Bónusz pont, ha olyan tupírfésűt választunk, amelynek hosszú elvékonyodó vége van, mivel ez megkönnyíti a haj elválasztását és rendezését.

Tupírozni akkor érdemes, amikor extra dús hajra vágyunk és a frizura tartásához elengedhetetlen a tupír. A tupírfésű tökéletesen alkalmas továbbá szárítás alkalmával éles elválasztások kialakításához vagy a fejen lévő forgók elfedéséhez. Ha valakinek vékony és törékeny a haja, akkor érdemes inkább kerülni a tupírozást és a tupírfésűt.

széles fogú fésű - Fésű útmutatóSzéles fogú fésű

Egy széles fogú fésűre minden hosszú hajú lánynak/nőnek szüksége van. Ez a fésű a legjobb eszköz a vizes haj kifésülésére. Mindenki, akinek hosszabb haja van, tudja, hogy milyen nehéz művelet a vizes haj kifésülése, azt is tudnunk kell, hogy a haj nedves állapotában a leghajlamosabb a töredezésre. Egy széles fogú fésű használatával, főleg, ha lentről kezdve óvatosan fésüljük a hajat fölfele, kisebb az esély a haj rongálódására.

Bontófésű - Fésű útmutatóBontó fésű

A bontó fésűket kifejezetten arra tervezték, hogy könnyen és fájdalommentesen tudjuk kifésülni a legnagyobb gubancokat is a hajból. Ez a fésű csökkenti a haj sérülésének és töredezettségének lehetőségét a fésülés során.

Általában az ilyen fésűk mindegyikét lehet használni nedves és száraz hajon egyaránt. Bár létezik néhány olyan is, amelyen külön fel van tüntetve, hogyan ajánlatos használni.

Ne felejtsük el, mennyire fontos a különböző hajtípusok estében és a különböző végeredmény elérése reményében a megfelelő fésűket használni! Érdemes kipróbálni a különböző fésűket és megtapasztalni, milyen hatást lehet elérni velük más-más technika használatával.

 

Pin It on Pinterest

insight professional hajápolási termékek

Hírlevél feliratkozás

Csatlakozzon hírlevél listánkhoz, hogy a legújabb hírekről és akciókról értesüljön.

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.