Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Választásaink

VÁLASZTÁSAINK

Íme azok az összetevők, amelyeket választunk és amelyeket nem:

SLS/SLES-mentes

kémcsövek

Mindegyik samponunk SLS- és SLES-mentes (nátrium-lauril-szulfát és nátrium-lauril-éter-szulfát). Ezeket az anyagokat agresszív és irritáló hatású felületaktív anyagoknak tartják. Ehelyett egy kíméletesebb tisztítószert, a kókuszdióból kivont NÁTRIUM-COCO-SZULFÁTOT használjuk. A bőrbarát tisztítószer használata védi a fejbőr egészségét és egyensúlyát az idők során.

 

ásványolaj és petrolátum-mentes

ásványolaj

A petrolátum (más néven puha paraffin vagy vazelin) egy kifinomult kőolajszármazék, amely filmképző tulajdonságokkal rendelkezik, ezáltal megakadályozza a bőr és a haj megfelelő lélegzését és oxigénellátását. Ahol csak lehetséges mellőztük a használatát, és bőrkímélőbb, természetes eredetű összetevőkkel helyettesítettük, amelyek hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, de kevésbé idegenek a bőr és a környezet számára.

 

szilikonmentes

szilikon

A szilikonok szilíciumból származó szervetlen polimerek, amelyeket kémiai szintézis folyamatok során gyártanak. Bár igaz, hogy filmképző hatásuknak köszönhetően, azonnali puhaságot és fényt adnak a hajnak, megakadályozzák az aktív összetevők bejutását, mivel elzárják a kutikula rétegeit, ezzel a hajon való felhalmozódás veszélyét rejtve magában. Ezért döntöttünk a mellőzésük mellett, ahol csak lehetséges.

 

parabén és mit mentes

parabén és Mit

A parabének és MIT-ek tartósítószerek, melyek vita tárgyává váltak. A tudományos kutatások még nem hoztak végleges álláspontot. Amíg a minden kételyt eloszlató tudományos állásfoglalás megszületik, úgy döntöttünk, hogy egyéb alternatív tartósításra alkalmas anyagokat/szereket alkalmazunk. Elsősorban organikus savak (nátrium-benzoát és kálium-szorbát) biológiailag lebontható keverékét
használjuk minden samponunkhoz. A maszkokhoz és a balzsamokhoz benzilalkohol és egy természetes eredetű lágyítószer (gliceril-laurát) keverékét adjuk hozzá tartósítás céljából.

 

szintetikus színezékektől mentes

színezék

Minden INSIGHT termék mesterséges színezék nélkül készül, egy termék (Sárgulás elleni sampon) kivételével, valamint az Incolor hajfestékek és pigmentek esetében, ahol elkerülhetetlen a színezékek használata ahhoz, hogy a szükséges hatást ki tudja fejteni a termék.

 

allergénmentes illatanyagok

allergén mentes illatanyagok

Csak olyan illatanyagokat választunk, amelyek allergén mentesek (a COSMOS NATURAL termékskála kivételével), hogy kezeléseink a lehető leggyengédebbek legyenek még a legérzékenyebb fejbőr számára is.

Keresés