Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Samponok

A bio samponnál alapkövetelmény, hogy SLS mentes legyen a termék, hiszen ez az anyag gyakran kiváltója a fejbőrrel, hajjal kapcsolatos problémáknak. Az Insight samponjaink SLS (nátrium-lauril-szulfát) és SLES (nátrium-laurét-szulfát) nélkül készülnek, helyettük egy gyengédebb tisztítószert, a kókuszdióból nyert nátrium-coco-szulfátot választottuk, amely segít megőrizni a fejbőr egészségét és egyensúlyát.  Az Insight samponok SZILIKON, PARABÉN, PETROLÁTUM, MESTERSÉGES SZÍNEZÉK mentesek. Prémium minőségű Vegán termék.
Rendezés:

Mi az SLS?

A nátrium (sodium) lauril szulfát (SLS) az egyik legelterjedtebb tisztítószer, tisztálkodási szer hatóanyag. Hatékony zsíroldó vegyület (anionos felületaktív anyag) segít eltávolítani a zsíros, olajos szennyeződéseket akár a bőrünkről, a hajunkról. Megtaláljuk ipari tisztítószerekben, például autómosó, ipari zsírtalanító anyagokban, háztartási felmosó szerekben, de tusfürdőkben, samponokban, szappanokban, habfürdőkben sőt még fogkrémekben is.

Miért érdemes SLS mentes sampont használni?

Az SLS bőrirritáló, túlzottan tisztít, így megbontja a bőr természetes védőrétegét, ami miatt gyakran okozhat száraz, húzódó érzést. A fejbőr egyensúlyát, PH értékét is felboríthatja, viszkető, száraz, hámló érzést okozva, előidézi a fejbőr gyakori problémáit, mint a korpa vagy az intenzív zsírosodás.

Keresés