Most, hogy újra divatba jött a szakáll, már a borbély szakma is fellendülőben van. Éppen ezért nem mindegy, milyen arccal lép ki egy férfi ember az utcára.

Blogbejegyzésünkben arra kerestük a választ milyen lesz idén a szakálltrend. Íme!

Régebben borbélyok feladata volt a férfi hajának és szakállának rendbetétele mellett, a foghúzás vagy akár kisebb műtétek elvégzése is. Ma már ez nem jellemző, hiszen az utóbbiakat inkább szakemberre bízzuk. Viszont a szakáll napjainkban egyértelműen divat, ezért jövőre sem lesz érdemes megszabadulni a borostától.

Szerencsére minden arcformához ki lehet alakítani a megfelelő fazont. A szexi borosta öltöztet, magabiztosságot ad viselőjének és nem utolsó sorban még a hidegtől is védi az arcbőrt. Lehet vagány lázadó és kifinomultan elegáns stílust is vágatni, vagy akár a kettőt ötvözni. Egyik választással sem lehet mellélőni.

2017-ben szinte mindenféle szakállformával lehet majd találkozni az utcán a rövidtől egészen a hosszúig. Fontos, hogy olyan formája legyen a szőrzetnek, amely illik a személyiséghez és persze az arcformához is.

balbo-beard-style - Szakálltrend 2017 - Insigt Professional

Fotó: Mens Hairstylists

A keskeny állú férfiaknak ideális választás a balbo-stílus, ami az egyik legnépszerűbb. Robert Downey Jr. is ilyet hord az arcán, és szinte már a védjegyévé vált. A tökéletes forma kialakítása nagy precizitást igényel, ezért ha valaki nem biztos magában, akkor mindenképpen keressen fel egy szakembert. Néha jól másra bízni ezt a feladatot, mert egyes felmérések szerint általánosságban egy férfi 3350 órát tölt a tükör előtt borotválkozással élete során, ami nem kevés idő.

Eric Bandhoz - Szakálltrend 2017 - Insight Professional

Fotó: The Coolist

A szakértők szerint, ovális vagy téglalap arcformához bandholz formát érdemes kialakítani, amit Eric Bandholz tett népszerűvé, aki szembement az aktuális szakálltrend formáival és megteremtette a sajátját. Milyen jól tette, hisz ma már nagy népszerűségnek örvend a hosszú és férfiasan dús szakáll. Akik nem szeretik a nagy bozontos arcszőrzetet, azoknak találták ki a kecskeszakáll modernebb formáját a kiterjesztett kecskeszakállat, más néven a hollywoodi szakállt, mely ovális és szögletes fejformához illik leginkább. Lényegében a bajusz és a kecskeszakáll összekapcsolása.

hosszu-borosta- Szakálltrend 2017 - Insight ProfessionalIgazi jolly joker a hosszabbra hagyott borosta, mert minden arcformához tökéletesen illik. Arra viszont ügyelni kell, hogy minden szál egyforma hosszúságú legyen. Nem kell sűrűn szalonba járni vele, akár otthon is neki lehet esni egy kis fazonigazításnak.

Főgonosz porondmester - Szakálltrend 2017 - Insight Professional

Fotó: Pinterest

Akik szeretnek kitűnni a tömegből, azoknak ideális az a stílus, amelyet úgy neveznek: főgonosz porondmester. Nagyapáink fényképeiről köszönhet vissza ez a divat, ami jövőre is trend lesz, és ahol a fazon a bajuszra helyezi hangsúlyt. A lényeg, hogy lehessen pödörni. Szögletes vagy téglalap alakú arccal rendelkező férfiak számára ajánlott.

Azoknak sem kell elkeseredniük, akiket a természet nem áldott meg szakállal, vagy a munkájuk miatt nem megengedett a szakáll, mert a sima és puha arcbőr sosem megy ki a divatból. Állítólag a Forbes magazin „A világ leggazdagabb emberei” 100-as listáján a férfiak 98%-a egyébként borotvált.

Érdekességképpen elmondjuk, hogy a világ leghosszabb szakállának birtokosa a kanadai Sarwan Singh, akit 2,495 méter hosszú szakállal jegyeztek be a Guinness rekordok könyvébe 2011-ben.

Akármelyik stílust is választja az ember, a szakáll, illetve az arcbőr megfelelő ápolásáról sosem szabad megfeledkezni. Az Insight Professional MAN termékcsaládja datolyakivonattal kifejezetten az erősebbik nem számára készült. Ráadásul miden férfiaknak készült termék ICEA Öko Bio tanúsítvánnyal rendelkezik, mely a környezetbarát szemléletet tanúsítja. Mivel minden készítmény bőrgyógyászatilag tesztelt, így érzékeny bőrűek is bátran használhatják.

Az Insight Professional szakállápolóival pedig mindig ápolt lehet egy férfiember.

Pin It on Pinterest

insight professional hajápolási termékek

Hírlevél feliratkozás

Csatlakozzon hírlevél listánkhoz, hogy a legújabb hírekről és akciókról értesüljön.

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.