Sokszor feltesszük magunknak a kérdést, miszerint mi káros, és mi az mi egészséges számunkra. Nos, ez a kérdés némi magyarázatot von maga után. a XXI. századra eljutott a Földünk abba a krízis helyzetbe, hogy az emberiség többet árt mint tesz a környezetéért, ezáltal, a levegő amit a természetben belélegzünk sem teljesen egészséges a szervezetünk számára.
Igyekszünk felfigyelni az ember alkotta propagandára, és kissé kétségbeesetten, tenni, esetleg megelőzni a lassú lefolyású károsodást.
A szépségápolásban sincs másképp ez.
 A fejlett technika, előállítási folyamatok modernizálása lehetővé tette, a zöldkörnyezeti előállítást, amely több növényi, kevesebb vegyianyagot tartalmazó szépségápolási cikket teremtsen a piacra.
A mai blog bejegyzésünkben egy bizonyos termékről olvashattok, amely a sok-sok év alatt folyamatos fejlődésen ment keresztül, ez pedig nem más, mint a hajfesték.

A nők 97%-a használja, vagy legalábbis kipróbálta a hajfestéket, amelynek funkciója a haj színének felerősitése, megváltoztatása, vagy azok a bizonyos ősz hajszálak elfedése. Sok féle hajfesték, és mód van ezekre az opciókra, de nem mindegy milyen alternatívával.
Kontraszt felállításával szeretném nektek megmutatni mi a különbség egy vegyszeres, és egy bio hajfesték között. Az áltagban használt festékek túlnyomóan a vegyszeres kategóriába tartoznak. Leggyakrabban azért, mert az évek során ez bizonyult a legbeváltabbnak, hosszú fejlesztések eredményének gondolják, bíznak benne. DE! Nem mindegy mit juttatunk a szervezetbe ezekkel a termékekkel.
A bőr az elsődleges védelmi vonal. A fejünkön úgyszintén ezt a szerepet tölti be, nem csak a testbőr képes beszívni, és kibocsájtani anyagokat. A vegyi anyagok hosszú lefolyású problémákat okoznak a fejbőrön, amelyek a későbbiekben, allergiás telitettség formájában csapódnak ki, érzékenységet, irritációt okoznak. Ilyen, és ehhez hasonló tüneteket produkálnak bizonyos vegyianyaggal dúsított hajfestékek. A másik oldalon figyeljük meg a tartósságot. A haj sem képes természetes folyamatokon keresztül vegyianyagot hosszútávon befogadni, ezáltal lehet szép egy hajfestés, de nem lesz tartós, ugyanis akartan, akaratlanul a hajszál eldobja, ami neki nem jó.
Vizsgáljunk meg egy másik vonalat a hajfestés területén, a bio hajfestékeket. Nagyon sokan fenntartásokkal kezelik ezeket termékeket, mert úgy tartják, nem elég hatékonyak. A bio hajfestékek azért kapták ezt a nevet, mert magas növényi komplexummal rendelkeznek, amelyek vegyianyag kezelés nélkül termett összetevőkből állnak. Mi is lehetne jobb az emberi szerveztnek, mint a természet?!
A bio hajfestékek által az emberi fejbőr, szervezet és haj nem kap sokkos vegyszeres behatást, sőt a magas növényi tartalmának köszönhetően a hajszerkezet képes a lehető legnagyobb mértékben felvenni az anyagokat.
A növényi hajfestékek magas keratinszámmal rendelkeznek, amelyek a hajszerkezet épülését segítik elő, nem pedig a rombolását. Más vegyszeres hajfestékek is tartalmazhatják ezt az összetevőt, de nem mindegy mivel társul. A vegyszer mellett eltörpül a hatás, míg egy argánolaj mellett felerősödik a hatás. A hosszantartó hatás igenis elérhető egy bio hajfestékkel, hiszen nem juttat mérgező anyagokat sem a hajba, sem a fejbőrbe, az előállítása is környezeti tényezőket figyelembe vevő, és nem utolsó sorban, a hosszútávú hatásokra is nagy hangsúlyt fordít, hiszen a jövőnk rejlik a fenntarthatóságban!

 

Pin It on Pinterest

insight professional hajápolási termékek

Hírlevél feliratkozás

Csatlakozzon hírlevél listánkhoz, hogy a legújabb hírekről és akciókról értesüljön.

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.