A korpásodás egy nehezen leplezhető bőrprobléma, amely a világ felnőtt népességének durván 50%-át érinti. Ha Ön, vagy valamely ismerőse korpásodással küzd, akkor nem árt megismerni e probléma okait, és – ami még fontosabb – jó tudni, hogy kezelhető.

A korpáról bővebben

A korpa gyakori betegsége a fejbőrnek, mely két formában jelentkezhet. A zsíros korpa, vagyis a sebborrhoeás dermatitisz akkor jelentkezik, amikor zsíros és sárgás pikkelyek képződnek a fejbőrön, melyek megtapadnak a fejen és a hajszálakon. A száraz korpa akkor jelentkezik, amikor fehér és száraz hámlás jelentkezik a fejbőrőn, mely lepereg onnan  További tünet lehet a viszketés, a pirosodás, valamint a zsíros vagy száraz fejbőr.

Korpásodás okozói:

  • genetikai hajlam –  az öröklődés jellemző a korpára
  • a klímából adódó változók – pl. napfény, hideg, meleg, szél
  • fizikai vagy érzelmi stressz
  • hormonális változások
  • életvitellel kapcsolatos tényezők, mint például a diéta, vagy az alkoholfogyasztás

Korpa akkor keletkezik, amikor a fejbőr sejtmegújító folyamata lerövidül, melynek következtében a szaruréteget képező bőrsejtek rohamos gyorsasággal hullani kezdenek, majd eggyé válnak, s így látható pikkelyként, hámlásként jelentkeznek.

Ezt a folyamatot – melyet faggyú túlburjánzásként ismerünk – egy Malassezia globosa nevű mikroorganizmus váltja ki, mely a fejbőrön termelődő természetes lipideken vagy zsírokon nő. Ez a mikroorganizmus okozza a fejbőr irritációját, a viszketést és kisebb gyulladásokat.

Gyulladások a fejbőrön

Milyenek a kisebb a gyulladások? Ezek a bőr enyhébb gyulladásai. Valójában annyira enyhék, hogy még a klinikai tesztelés sem fedezi fel őket. Ám ha a gyulladásos bőrt bőrszöveti vizsgálatnak vetjük alá, akkor felfedezhetjük a gyulladásos immunsejtek jelenletétét. Másként szólva: a bőr irritációval reagál a gyulladásra, ezzel próbálva meg öngyógyítást végezni. Ha ezek a bőrsejtek ezután további irritációnak vannak kitéve, úgy a bőr már valódi  gyulladásos reakciót produkálhat.

Hogyan kapcsolódnak a fejbőr betegségeihez?

Egyre több bizonyíték létezik arra, hogy a fejbőrön jelentkező gyulladások a leggyakoribb fejbőrbetegségekre is jellemzőek – a korpásodástól kezdve a fejbőr szárazságig, viszketésig és fejbőrérzékenységig.

Gyakori tévhitek:

  • a korpásodás a hajszálak elvékonyodását és hajhullást okozhat
  • a korpásodás a koszos fejbőr és haj jele
  • a korpásodás kezelésére jó az ecet, a természetes zsírok és olajak, valamint a bébisampon
  • A korpásodással kapcsolatos egyik nagyon gyakori tévhit, hogy akkor fordul elő, ha haját nem mossa elég rendszeresen.

 Javasolt megoldás:

 Használja az INSIGHT Anti-Dandruff korpásodás elleni sampont, Az Eley laboratóriumai olyan készítménnyel álltak elő, amely a faggyútermelést egyensúlyozó, tisztító és frissítő hatás érdekében a fejlett technológiát egyesíti a természetes kivonatok tulajdonságaival.

korpásodás elleni termékcsalád - Hogyan találjam meg az igazit? – A tökéletes sampon

INSIGHT korpásodás elleni termékcsalád

Egyúttal Az első használatot követően működik, eltünteti a korpát, és küzd a korpa ismételt megjelenése ellen. Fertőtlenítő, nyugtató és kiegyensúlyozó hatással van az irritált bőrre.

Kiegészítésként használja az INSIGHT Anti-Dandruff tisztító hatású korpásodás elleni készítmény a korpa megjelenése ellen.

Aktívan ápolja a fejbőrt, és nyugtatja az irritációt. Fertőtlenítő, nyugtató és kiegyensúlyozó hatással van az irritált bőrre.

Samponjainkat hatékonyságát bőrgyógyászati tesztek igazolják

Webshopunkban megtalálja  organikus samponok között az Ön számára legmegfelelőbbet.

Pin It on Pinterest

insight professional hajápolási termékek

Hírlevél feliratkozás

Csatlakozzon hírlevél listánkhoz, hogy a legújabb hírekről és akciókról értesüljön.

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.