ÖKO BIO KOZMETIKUM TANÚSÍTVÁNY MINŐSÉGI VÁLASZTÁS

Az ICEA egyike a Környezetvédelmi és Etikai Tanúsítvány szektorban működő legelismertebb testületeknek. Az Eco Bio Cosmesi tanúsítvány mindenekelőtt megfelel minden olyan elvárásnak, amely a test egészségét tartja szem előtt : ezért a test egészségének védelmére olyan termék választása a legjobb garancia, amely tanúsítvánnyal rendelkezik. Olyan termékek használatáról van szó, amelyek nyersanyagát szigorú eljárási szabályok betartásával választották meg és szelektálták, az Organikus, Ökológiai és Természetes koncepció alapján.

ICEA TANÚSÍTVÁNNYAL ELLÁTOTT ÖKO BIO KOZMETIKUMOK LOGO

MI AZ ICEA ?

Az ICEA a Környezetvédelmi és Etikai Tanúsító Intézet, egy olyan konzorcium , amely az emberekkel és a természettel kapcsolatosan tevékenykedő vállalatokat ellenőrzi és minősíti, védve a nők és férfiak munkahelyi elismertségét, valamint a fogyasztói jogokat.

ICEA

MIÉRT AZ ICEA-t VÁLASZTOTTUK ?

Az ICEA egy Olaszországban és Európa szerte jelentős testület, ahol annak érdekében működik, hogy a tisztességes és társadalmilag fenntartható fejlődést mozdítsa elő, az organikus gazdálkodástól kezdve a bio-ökológiai szektorokig.

MERT

olyan testület, amely az egészséges és biztonságos termékek minőségét tanúsítja valamennyi összetevő és a késztermék szigorú és alapos ellenőrzése révén védi a fogyasztók egészségét, elvárásaikat úgy teljesítve, hogy a termékek az Öko Bio Kozmetikum megnevezésnek korrekt, transzparens módon és teljes mértékben megfelelnek

MERT

a testület szigorú bőrgyógyászati teszteket ír elő a késztermékre, érzékeny bőrre is, ezzel olyan tiszta és bőrbarát készítményeket garantálva, amelyek jobban alkalmasak az érzékeny, kényes bőr ápolására

MERT

az Organikus ágazathoz kapcsolódó kultúrát és értékeket támogatja és terjeszti, rendezvények és figyelemfelhívó kampányok szervezésével is

NIKKEL TESZT

Készítményeink nikkel teszten esnek át, <0,5PPM annak érdekében, hogy túlérzékenység esetén nagyobb biztonságot nyújtsanak

 

MI JELLEMZI AZ ÖKO BIO KOZMETIKUMOKAT?

organikus gazdálkodásból

Főleg organikus gazdálkodásból származó nyersanyagok használata.

nem vitatható anyagok

Sem a késztermék, sem a csomagolás nem tartalmaz ökológiai szempontból vitatható anyagokat.

nem allergén irritáló

Mentesek a  „kockázatos „  nem növényi ,  azaz  allergénirritáló  alapanyagoktól  vagy olyan  összetevőktől , amelyek a fogyasztók egészségét veszélyeztetik.

újrahasznosítható csomagolás

A környezetet kisebb mértékben terhelik, köszönhetően a szükségtelen vagy nem újrahasznosítható csomagolóanyagok csökkentett mértékű felhasználásának.

Készítményeink nagy arányban tartalmaznak a környezetet csak enyhén terhelő bőrbarát és környezetbarát nyersanyagokat. Nézzük, melyek ezek:

nem-etoxilált felületaktív anyagok

NEM-ETOXILÁLT FELÜLETAKTÍV ANYAGOK

Természetes eredetű, főleg kókuszolajból nyert, biológiailag könnyen lebomló, a bőrrel nagymértékben harmonizáló felületaktív anyagok, amelyek ugyanakkor kiegyensúlyozott tisztító hatást biztosítanak. Még a legérzékenyebb bőr igényeit is figyelembe veszik, védik annak egészségét és vékony hidro-lipid rétegét.

tanúsított organikus kivonatok és olajok

TANÚSÍTOTT ORGANIKUS KIVONATOK ÉS OLAJOK

Valamennyi készítményünkben organikus gazdálkodásból származó olajokat és kivonatokat használunk, amelyek tanúsítvánnyal igazoltan, genetikailag módosított organizmusok (GMO ) használatát mellőzik és olyan termésből származnak, amelyek az egészségre vagy a környezetre káros növényvédő szerektől vagy egyéb kemikáliáktól  mentesek.

Rooibos kivonat

ROOIBOS KIVONAT

Egy közös, valamennyi termékre jellemző meghatározást választottunk, ez az Organikus Rooibos Kivonat. Jótékony  antioxidáns és antibakteriális hatásának köszönhetően ideális kozmetikai összetevő a bőr jó egészsége szempontjából.

gyengéd bőrápoló anyagok

GYENGÉD BŐRÁPOLÓ ANYAGOK

A fenti összetevőkhöz hasonlóan ezen anyagok is növényi eredetűek, kókuszolajból és pálmamag olajból származnak.   Érezhetően fokozzák a  készítmények  bőrfinomító  és tápláló hatásá

növényi eredetű glicerin

NÖVÉNYI EREDETŰ GLICERIN

A kókuszolajból nyert, növényi glicerin  különösképp ajánlott a bőr ápolására.  Valóban, rendkívüli hidratáló  tulajdonságának  köszönhetően, a bőrt megvédi a kiszáradástól. Sőt, egy kozmetikai terméken belül a glicerin alkalmas az aktív hatóanyagok továbbítására,  így fokozva azok bőrre gyakorolt jótékony hatását.  Rendkívül gyengéd, teljes mértékben  irritáció mentes anyag.

bőrbarát sűrítőanyagok

BŐRBARÁT SŰRÍTŐANYAGOK

Teljes  mértékben  növényi (kókuszolajból, pálmamag olajból, kukorica keményítőből nyert) összetevők, amelyek a tisztítás során okozott bármely irritációt csökkentik. Fokozzák a  készítmények  hidratáló képességét is.

hipoallergén illatanyagok

HIPOALLERGÉN ILLATANYAGOK

Csak  hipoallergén  illatanyagokat  használunk, így  tudjuk csökkenteni  a bőrirritációkat.

Pin It on Pinterest

insight professional hajápolási termékek

Hírlevél feliratkozás

Csatlakozzon hírlevél listánkhoz, hogy a legújabb hírekről és akciókról értesüljön.

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.