Biztosak vagyunk benne, hogy a hajhullás mindenki számára kényes téma, legyen az nő vagy akár férfi. Ebben a blogbejegyzésünkben sorra vesszük a hajhullás néhány lehetséges okát és megoldását.

Úgy, ahogy a természetnek, a hajnak is szüksége van megújulásra időközönként. Általában ez az időszak ősszel és tavasszal köszönt be, ilyenkor intenzívebb lehet a hajhullás, ami teljesen természetes. Problémáról akkor beszélünk, ha a hajhullás hosszabb ideig nem múlik el, a kihullottak helyére pedig nem nő új hajszál, vagy fokozódik a hajhullás mértéke.

A hajhullásnak számos oka lehet, érdemes tehát mindenkinek megfigyelnie Magát és megkeresni a probléma forrását, hogy megszüntethessük a kellemetlen tüneteket.

 
Stressz okozta hajhullás

A hajhullás egyik és talán legismertebb oka a stressz. Sokkos állapot, vagy folyamatos stressz hatására a szív hevesebben ver, megemelkedik a vérnyomás, az izmok megfeszülnek, majd a bőrben található erek összeszűkülnek. Az erek szűkülésének köszönhetően a bőr pórusai is összehúzódnak, így a bőr és a hajhagymák oxigénellátása csökken, ami hajhulláshoz vezethet. Ha a stressz oka felismerhető, kezeljük vagy szüntessük meg azt.

 
Egészségügyi problémák

A hajhullás okai és kezeléseOrvosok szerint, a stressz mellett egészségügyi problémák is okozhatják a hajhullás kialakulását, mely ha nincs kezelve időben, később akár kopaszodáshoz is vezethet. A hosszan tartó láz, a pajzsmirigy alulműködése, a veseelégtelenség, a rossz vérkeringés és az alacsony vérnyomás mellett a nők esetében előfordulhat, hogy nőgyógyászati problémák állnak a hajhullás hátterében. A táplálkozást illetően az egyoldalúság kerülendő, illetve a vitaminhiány és -túladagolás is előidézheti a nem kívánt problémát. Ha úgy véli hajhullását egészségügyi probléma okozza, forduljon szakemberhez.

 
Örökletes és hormonális hajhullás

Szakemberek szerint a genetika és a hormonok közösen játszanak közre a hajhullást illetően. A nők és a férfiak genetikai hajhullása eltérő, míg a férfiak esetében általában a hajvonal V-alakban húzódik hátra, a nők esetében a fejtetőn alakul ki a haj ritkulása. Mindkét nem szervezetében megtalálhatóak férfi, illetve női hormonok. Az ösztrogén (női hormon) meghosszabbítja, az androgén (férfi hormon) pedig lerövidíti a haj növekedési szakaszát. A hajhullást okozhatja tehát a hormonok egyensúlyának felborulása is.

A hajhullással küzdők számára a probléma kivizsgálása mellett ajánljuk az Insight „Hajhullás ellen” elnevezésű termékcsaládunkat, amely parabén-, szilikon-, mesterséges színezék-, allergén illatanyag- és ásványolaj-mentességével tökéletes ellenszere lehet a hajhullás panaszaival élőknek. A termékek gyulladáscsökkentő hatású, organikus vadgesztenye kivonatot és erősítő hatású mentolt, guarana-kivonatot és organikus kasvirágkivonatot tartalmaznak, melyek egyszerre energetizálják és élénkítik a hajat.

INSIGHT hajápolási termékek: hajhullás ellen

A termékcsalád tartalmaz egy kifejezetten hajhullás elleni sampont is, amely amellett, hogy erősíti a haj szerkezetét a hajhagymákon is kifejti jótékony hatását. A sampont nedvesített hajon célszerű alkalmazni, amit egyenletesen eloszlatva kell, belemasszírozni a hajba. Ezután alapos öblítésre van szükség. Ezt követően töröljük törölköző szárazra a hajat, majd a teljes ápolás érdekében vigyük fel a hajra az erősítő hatású készítményt és masszírozzuk a fej bőrébe. A készítmény friss érzést ad a bőrnek, egyidejűleg stimulálja a mikrocirkulációt és erősíti a hajszálakat.

Érdemes megállapítanunk, hogy a hajhullás időszakában milyen típusú a hajunk, hogy pontosan kiválaszthassuk a hajunknak megfelelő balzsamot is. Száraz haj esetén javasoljuk a “Száraz Haj” elnevezésű termékcsaládunk balzsamját, amely mélyrehatóan regenerálja és táplálja a dehidratált hajat. Az “Antioxidáns” nevű termékcsaládunk balzsamja a gyökerektől erősíti a hajszálakat és csomómentessé teszi az elgyengült hajat. Ám, ha hajunk roncsolódott, vagy erős vegyszeres kezelésnek volt kitéve, érdemesebb használni a “Sérült Haj” termékcsalád szerkezethelyreállító balzsamját, melynek vitaminokban és zsírsavakban gazdag formulája simává és ragyogóvá teszi a hajat. A balzsamot az erősítő hatású készítmény felvitele előtt célszerű használni.

INSIGHT_hajápolási_termékek_kiszerelései_-_antioxidáns_balzsam-FB

A hajhullás elleni termékcsaládunk alkalmazását az intenzív hatás érdekében 2-3 héten át, minimum heti háromszor ajánljuk.

 

Pin It on Pinterest

insight professional hajápolási termékek

Hírlevél feliratkozás

Csatlakozzon hírlevél listánkhoz, hogy a legújabb hírekről és akciókról értesüljön.

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.